Cuib de mamaliga cu ficatel in sos

de Dana Cristea - pusikmea in Ficat, 25 Apr 2010 | 6502 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  o caserola cu ficatel
  • 2 cepe
  • 2 linguri cu bulion
  • un ardei rosu
  • sare
  • piper
  • boia dulce/iute

pt mamaliga:

  • malai
  • apa
  • sare
  • unt
  • cascaval ras

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuib de mamaliga cu ficatel in sos:

Spalam si curatam ficateii de pielite, dupa care ii punem la scurs.

Intre timp tocam ceapa si ardeiul marunt si le punem la calit in putin ulei.

Dupa ce s-au calit, adaugam si ficatelul, lasam putin la innabusit, dupa care vom pune apa cat sa-i acopere.

Lasam sa fiarba pana scade apa si se formeaza sosul.

La sfarsit condimentam cu care,piper si boia dupa gust.

Pregatim mamaliguta astfel:

Pt inceput vom pune apa cu sare la fiert, cand incepe sa dea in clocot vom pune malaiul in ploaie mestecand continuu cu telul pt a nu se forma cocoloase, la sfarsit vom pune o lingura de unt si cascaval ras.

Formam un ciub de mamaliguta, iar in mijloc vom pune ficateii.

Servim cu castraveciori murati.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuib de mamaliga cu ficatel in sos" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ficatei in sos aromat